27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Nedavna istraživanja u Hrvatskoj pokazuju da je gotovo svako peto dijete siromašno i gladno. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, 10. srpnja 2018. godine, objavilo je otvoreni poziv za dostavu projektnih prijedloga “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva – školska godina 2018. – 2019.” za jedinice lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave koje su osnivači javnih odgojno-obrazovnih ustanova te za njihove partnere.

Svrha poziva jest ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u osnovnim školama. Ciljne skupine Poziva su djeca koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva te koja su polaznici obveznog osnovnoškolskog programa i definirana su kao najpotrebitija prema kriterijima partnerskih organizacija. Prihvatljive aktivnosti su podjela obroka ciljnoj skupini po utvrđenoj cijeni jednog školskog obroka po učeniku u iznosu od 5,47 kuna. Prihvatljivi troškovi su trošak kupnje hrane za školski obrok te administrativni troškovi i troškovi prijevoza i skladištenja do određene stope ukupnog iznosa prihvatljivih troškova. Stopa financiranja jest 100%, odnosno, prijavitelji ne moraju osigurati vlastita sredstva za provedbu projekata.

Ukupna alokacija poziva jest 27 milijuna kuna, a prijavitelji se mogu prijaviti za iznose od 200 tisuća do 1,5 milijun kuna. Krajnji rok za prijavu projektnih prijedloga jest 30. ožujka 2019. godine.

Više o Pozivu pronađite na poveznici: https://www.eu-projekti.info/competition/osiguravanje-skolske-prehrane-za-djecu-u-riziku-od-siromastva-skolska-godina-2018-2019/?from=57

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno