Aklea Neon mlada je osječka kantautorica, putujuća glazbenica i autorica NeonOn sessiona. Prvi singl “Da mi je” napisala je u Hrvatskoj, a snimila u Londonu, gdje trenutno snima ostatak albuma.

Videospot je nastao na Akleinom putovanju brazilskom obalom na motoru (keeper) nomada, koji je upravo bio inspiracija za singl. Nastao iz osobne čežnje ka prevazilaženjem udaljenosti, debitantski singl Aklee Neon – “Da mi je” pjesma je koja ima noge… kotače i krila.

“Zaljubiš se u nekoga odnekuda i iz odvojenosti nastaje najljepša glazba, a iz ponovnog susreta najljepši video”, kaže mlada glazbenica i kroz afro-soul pjesmu s ethno ritmom progovara o modernom odnosu na daljinu.

Aklea trenutno boravi u Londonu gdje snima album prvijenac, a nakon toga kreće u još jednu avanturu, točnije đir motorom po Peruu i Boliviji, otkud će se vratiti s mnoštvom atraktivnog video materijala, koji će u konačnici pretočiti u vizualnu pozadinu svojih kozmičkih ritmova.

“Mapiram svijet glazbenim točkama i uspomenama, kako je jedan prijatelj rekao. Ovo je tek prva, karte su već kupljene za druga putovanja, snimanja i ljubovanja. Pa gdje stignem, dobro stignem… i glasno pjevam”, zaključuje Aklea.

Aklea Neon je osječka kantautorica i putujuća glazbenica koja svoje afro-soul ethno-beats harmonije kanalizira cijelim tijelom – nogom na pedal looperu, rukom na gitari i MIDI controlleru s glasom koji rezonira do tjemena. Autorica je YouTube NeonOn sessiona, u slobodno vrijeme žena gazela. Svoju #vibratehigher set listu već je ispjevala u Osijeku, Zagrebu, Karlovcu, Puli, Komiži, Rijeci, Beogradu… uvijek spakirana i spremna da krene dalje, širi krugove, takne i potakne.