Volonterski centar Osijek u svojim je prostorijama organizirao 1. partnerski sastanak projekta “Osnaži se, motiviraj, aktiviraj“.

Projekt je to koji je prijavljen 2017. godine na privremeni poziv “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“, u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ Nositelj projekta je Volonterski centar u Osijeku, dok su projektni partneri: Europski dom Vukovar, Informativno pravni centar Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija, Grad Osijek i Vukovarsko-srijemska županija.

Opći cilj ovog projekta je povećanje zapošljivosti 60 žena sa područja ove tri slavonske županije. Cilj se planira postići kroz nekoliko projektnih aktivnosti kao što je edukacija o društvenom poduzetništvu, razvoj socijalnih vještina važnih za aktivno traženje posla i samozapošljavanje i osobno osnaživanje. Projekt je s provedbom započeo 26. ožujka 2019. i traje 24 mjeseca, točnije do 26. ožujka 2021. Vrijednost projekta je 996.138,72 kuna.

Na sastanku je ispred Vukovarsko-srijemske županije sudjelovala voditeljica projekta u UO za gospodarstvo i regionalni razvoj Magdalena Parat.