16 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Otvoren 12. Sajam „Zlatne niti” u Županji

Više od autora

- vl promo-


Danas je na Trgu kralja Tomislava u Županji, u okviru 56. Šokačkog sijela, otvoren četverodnevni Sajam „Zlatne niti”, kojeg organizira Turistička zajednica Županje.

Predstavljeni su proizvodi raznih udruga, OPG-ova, domaćih radinosti, obrta i zadruga, a sajam je otvorila nova direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Majda Jakša. “Ovaj sajam, koji se u Županji održava 12. put, sajam je koji njeguje običaje i tradiciju i prezentira našu gastroponudu. Prije svega, rekla bih da je to sajam koji je mjesto susreta velikog broja izlagača, ne samo domaćih nego i iz susjednih zemalja, a to je ono što nam vrlo bitno. Trebamo poticati ovakve sajmove jer nas oni razlikuju od ostalih destinacija”, zaključila je Jakša te poručila da će TZ VSŽ-a u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama raditi na prepoznatljivosti ovakvih sajmova upravo zato da bi bili drugačiji od ostalih.


Sudionike i posjetitelje pozdravio je direktor TZ-a Županje Kruno Šarić te istaknuo kako je cilj Sajma široj zajednici približiti raznolikost proizvoda hrvatskih proizvođača i potaknuti građane da se i sami aktivnije uključe u očuvanje vrijednosti vlastite proizvodnje, osobito tradicijskih suvenira i rukotvorina te pripremu starinskih jela. Dodajmo još kako će sajam trajati do nedjelje te će okupiti 70-ak izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

FOTO: TZ VSŽ
FOTO: TZ VSŽ
FOTO: TZ VSŽ

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno