Na vinkovačkoj tržnici, koja je zbog koronavirusa još uvijek zatvorena, građani od subote mogu kupovati prehrambene proizvode u zatvorenom dijelu. Tako se još uvijek može kupiti sir, meso, jaja, mlijeko, med i slični proizvodi.

“Tržnica je i dalje zatvorena, otvorili smo ovaj dio s prehrambenim proizvodima u zatvorenom prostoru, koji funkcionira po principu trgovina. Naime, kupci u radnje mogu ući po jedno ili dvoje, ovisi o veličini prostorija, a dok čekaju vani moraju držati potreban razmak. Prodavači rade pridržavajući se svih propisanih sigurnosnih mjera i za sada je sve u redu”, ističe direktor GTG-a Elvis Kovačević.

Dodaje i da će sutra građani moći kupiti rasadu povrća, ali također uz posebne uvijete. Prodavači će tako robu prodavati isključivo iz svojih kamiona, bez spuštanja na tlo, a kupci će istu kupovati uz sve mjere opreza kakvih se moraju pridržavati u trgovinama, ljekarnama i slično.

“Za sada se prijavilo pet prodavača koji su spremni raditi na ovaj način. Cilj je omogućiti građanima da kupe potrebnu rasadu kako bi mogli posaditi povrće jer je vrijeme za to. Za sada još nećemo nešto slično dozvoliti kada je prodaja cvijeća i voćnih sadnica u pitanju”, objašnjava Kovačević.