16 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Otvoren obnovljeni splav na Bosutu i nova sezona vinkovačkih lađara i kajakaša

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Kajak kanu klub Vinkovci jučer je upriličio svečano otvaranje obnovljenog splava-pontona, te početak nove sezone na Bosutu u kojoj će, uz aktivnosti Vinkovačkih lađara, biti ponovno pokrenut i rad s kajakašima. “Danas smo ovdje kako bi promovirali naš obnovljeni splav i početak nove sezone. Poznato je da je splav bio devastiran i da je bio ruglo u središtu grada. Zato smo mi entuzijasti, kajakaši i lađari, u suradnji sa županijskom Zajednicom tehničke kulture i našim prijateljima, uz pomoć Grada Vinkovaca i gradonačelnika Ivana Bosančića, koji je prepoznao ovaj problem, dragovoljnim radom krenuli u uređivanje splava i taj posao i obavili“, istaknuo je Stjepan Sertić, predsjednik Udruge Vinkovački lađari i trener Kajak kanu kluba Vinkovci.

U ime Grada Vinkovaca sinoćnjem događanju nazočio je zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić, koji je kazao kako potpora Grada udrugama, ponajprije onima koje okupljaju mlade ne izostaje. “Ovdje mi je posebno drago što se uspjelo obnoviti ovaj splav na Bosutu u samom središtu grada. Ovo je jedan prekrasan ambijent i pozivam sve građane da se spuste na splav i dožive ovu perspektivu rijeke i grada sa same vode. Posebno mi je drago što će uređenje splava omogućiti da se, uz lađare koji kontinuirano rade već nekoliko godina, ponovno pokrene i rad s kajakašima te našim mladima ponudi mogućnost bavljenja i tim sportom”, istaknuo je Gabrijel Šokičić.

A iz Kajak kanu kluba Vinkovci najavljuju puno toga zanimljivoga za ovu sezonu: međunarodnu kajak regatu za Dan grada, te, uz osmi zaredom nastup na Maratonu lađa na Neretvi, čak dva maratona lađa u Vinkovcima, za Dan grada i za Vinkovačke jeseni.

Poseban poziv upućen je najmlađim Vinkovčanima i njihovim roditeljima. “Ne znam zašto roditelji kada s djecom razgovaraju o bavljenju nekim sportom rijetko pomišljaju na kajak. Pogledajte ovaj divni, mirni Bosut u samom središtu grada, to je obećana rijeka uopće u Hrvatskoj za bavljenje ovim sportom. Ovdje djeca imaju super uvjete za bavljenje sportom koji je odličan za razvoj, na suncu, na zraku, na vodi, i zato ih pozivam neka dođu”, istaknuo je Stjepan Sertić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno