12 C
Vinkovci
Petak, 14. lipnja 2024.

Otvorena izložba plastičnih maketa

Više od autora

- vl promo-

U gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci otvorena je “Izložba plastičnih maketa” Aero kluba “Fenix” iz Cerića koja će biti postavljena do 15. lipnja ove godine

U organizaciji maketarske sekcije Aero kluba “Fenix” iz Cerića te u suradnji sa Zrakoplovnim klubom “Vrabac” iz Vinkovaca i Udrugom branitelja 5. gardijske brigade “Sokolovi” otvorena je izložba čak 165 maketa u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci. Izložba je organizirana povodom 38 godina službenog postojanja Aero kluba “Fenix”, iako je ideja o osnivanju kluba začeta davne 1978. godine.


“Veći aero klubovi sastavljeni su od mnoštva sekcija, dok pod našim klubom djeluje maketarska sekcija koja postoji jednako dugo koliko i klub, osim toga ponosimo se i našim padobrancima, pilotima i raketnim modelarima koji su bili i državni prvaci”, istaknuo je Darko Krajinović, osnivač Aero kluba “Fenix”.

Zastupljene makete obilježavaju američku, rusku i njemačku avijaciju iz 2. svjetskog rata kao i avijaciju Domovinskoga rata. No, osim toga na izložbi se mogu pronaći i primjerci moderne zrakoplovne industrije. Većina izložbenih primjeraka proizašla je iz ruku samo deset članova Aero kluba “Fenix” koji sveukupno broje čak tristotinjak maketa, no zbog ograničenja izložbenog prostora ostatak će biti izložen sljedeće godine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno