12 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Otvorena izložba radova 28. Likovne radionice Doma Sv. Ana

Više od autora

- vl promo-

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci otvorena je izložba dječjih i umjetničkih radova nastalih tijekom 28. Likovne radionice Centra za pružanje usluga u zajednici Sveta Ana Vinkovci.

Kao i svake godine, radionica je održana u Supetru, na Braču, u njihovom odmaralištu, a na kojoj je sudjelovalo pet umjetnika i to Mario Matoković, Vjekoslav Filipović, Iva Muškić, Ana Čolaković i Marko Šošić, njihov umjetnički voditelj.

Marko Šošić, izvanredni profesor, doktor umjetnosti i voditelj likovne radionice kazao je kako likovni umjetnici već 28 godina zaredom dolaze na u Supetar, a radionice se sastoje od dva bitna dijela. „Prvi su pedagoški unaprijed osmišljene likovne radionice koje vode likovi umjetnici, ujedno i likovni pedagozi, što znači da rade u školi ili nekoj sličnoj instituciji. U isto vrijeme, umjetnici rade i svoju vlastitu produkciju. Ideja je ta da dok umjetnici stvaraju i djeca stvaraju s njima i na ovaj je način izložba osmišljena i postavljena”, pojasnio je Šošić.


„Tamo smo bili na likovnoj radionici i na radnoj dužnosti, međutim u atmosferi mora i opuštanja, sve je bilo vrlo ležerno”, dodaje. Isto tako, na nekim radionicama djeca su oslikavala zidove prostora odmarališta u Supetru, stoga to nisu mogli ponijeti, a one koje jesu, izloženi su večeras.

„Važno je reći kako umjetnici našoj ustanovi u trajno vlasništvo ostavljaju svoje umjetničke radove, ali ono što je posebno značajno i na čemu inzistiramo zadnjih nekoliko godina jesu pedagoški vođene radionice umjetnika s djecom i ovdje izlažemo i dječje radove nastale na radionicama, fotografije i opise radionica”, kazala je ravnateljica Zrinka Mikić dodavši kako su djeca u odmaralištu svoje vrijeme provodili na radionicama, a ugodno ozračje i prijateljski odnos s umjetnicima na djecu ostavlja pozitivan trag.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika, Josip Romić, koji je kazao kako predstavlja nevjerojatan spoj talenta i kreativnosti članova naše zajednice koji u suradnji s umjetnicima pokazuju što mogu i na najljepši način oslikaju što vide oko sebe. „Ovo je prilika da im čestitamo na njihovom radu i kreativnosti, ali isto tako, da napomenemo kolika je umjetnost bitna kao sredstvo izražavanja i povezivanja. Očekujem kako će ova izložba pridonijeti značajnoj promociji umjetnosti, a svakako je važno uključiti lokalnu zajednicu u ovakve projekte”, riječi su Romića.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno