Ministarstvo turizma objavilo je kako su otvorene prijave za tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske – Dane hrvatskog turizma, koji će ove godine prvi put biti održani u Slavoniji, od 2. do 4. listopada, u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

Kako se ističe, u gospodarskom razvoju Slavonije, Baranje i Srijema veliku ulogu ima sektor turizma, a održavanje Dana hrvatskoga turizma u Slavoniji trebalo bi dodatno istaknuti turistički značaj najistočnije kontinentalne regije te dati priliku domaćinima da predstave raznovrsne turističke proizvode dionicima turističkog sektora iz cijele Hrvatske.

Dani hrvatskog turizma, koji svake godine okupe više od 1000 sudionika, bit će održani na prostoru svih pet slavonskih županija uz bogat program u kojemu su predviđeni i okrugli stol predstavnika Vlade RH s turističkim djelatnicima te Hrvatski turistički forum u organizaciji HGK. Kao vrhunac ovoga događanja, kroz dvije večeri bit će dodijeljena priznanja i nagrade turističkim djelatnicima, odnosno destinacijama i turističkim proizvodima posebno zaslužnima za unapređenje turističke ponude u Hrvatskoj.

Program ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma kao i informacije vezane uz prijave mogu se pronaći na: https://mint.gov.hr/dani-hrvatskog-turizma-14415/14415 Online prijave su dostupne do 29. rujna 2019. godine.