22 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Otvoreni 52. Đakovački vezovi

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Na Strossmayerovom trgu u Đakovu, na pozornici ispred katedrale Svetog Petra, sinoć su svečano otvoreni 52. Đakovački vezovi. Svečani program održan je pod nazivom “Ovdje je moja domovina”, čiji je autor scenarija Mirko Ćurić, a redatelj Darko Milas. Jednu od najvećih folklornih manifestacija na ovim prostorima, koja njeguje tradicijsku kulturu, otvorio je đakovački gradonačelnik Marin Mandarić, a u ime predsjednice Republike Hrvatske, premijera i predsjednika Hrvatskog sabora nazočnima se obratio izaslanik Ivan Anušić, župan osječko-baranjski. Otvorenju su nazočili i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, đakovačko-osječki nadbiskup mons.dr. Đuro Hranić i nadbiskup u miru mons. dr. Marin Srakić.

Prije otvorenja sinoć je u Đakovu koncert održao Tamburaški sastav Općine Semeljci, a u glazbenom programu u vezovskom šatoru od 22,30 nastupili su Slavonske lole i Slavonski dukati.

Ove godine program Vezova počeo je 21. lipnja, a svoju kulminaciju manifestacija će imati sutra u 52. svečanoj povorci folklornih skupina, svatovskih zaprega i jahača ulicama Đakova te Međunarodnoj smotri folklora, Smotri folklora Hrvatske te Smotri folklora Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno