21 C
Vinkovci
Subota, 3. lipnja 2023.

Otvorenje izložbe cvijeća “Jesenska metamorfoza u Nijemcima” danas u 13 sati

Više od autora

- vl promo-

Prvi puta ove jeseni, bit će organizirana Izložba cvijeća “Jesenska metamorfoza u Nijemcima” od 22. do 25. rujna na izletištu Sopotac u organizaciji Sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore uz pokroviteljstvo Općine Nijemci i potporu Hrvatskih šuma – Šumarija Lipovac.

Oko 25 hrvatskih cvjećara s budućim cvjećarima Poljoprivredne škole Vinkovci i njihovim profesorima stvorit će cvjetnu rapsodiju u kojoj možete uživati četiri dana. Tema izložbe je oživljavanje starih predmeta koji će poprimiti jednu sasvim novu dimenziju nastalu vještim rukama hrvatskih cvjetnih dizajnera uz vodstvo Blaženke Omrčanin, vlasnice cvjećarnice Frezija.

“Naglasak je na cvjetnom dizajnu, a ovim pristupom želi se potaknuti i djecu na bavljenje cvjećarstvom”, objašnjava Blaženka, dodavši kako se djeca jako teško odlučuju na ovo zanimanje, a ovako će im približiti cvjećarstvo kao kreativan posao u kojem mašta može zaista napraviti svašta.

Neće biti klasične izložbe, prodaje, lončanica, sve ono na što smo navikli kada je cvijeće u pitanju, objašnjava cijenjena vinkovačka floristica, inače Podgrađanka rodom.


„Predavanje koje zasigurno treba istaknuti je ono o biljci rašak, a razlog zašto, upravo je njezina rasprostranjenost u rijeci Bosut i na području Vinkovaca te kao takva, ima veliku primjenu, pogotovo u aranžiranju”.

Cilj ove izložbe je promovirati cvjećarski zanat te ukazati na važnost brige o cvijeću i biljkama ako želimo živjeti u skladu s prirodom okruženi ljepotom cvijeća i pozitivnom energijom.

Foto: Facebook: Vjekoslav Belajević – Načelnik Općine Nijemci

Otvorenje je na rasporedu danas u 13 sati, a u petak posjetitelje očekuje radionica izrade vjenčića u 13 sati. U subotu je na rasporedu likovna radionica za djecu u 11 sati, a nedjelja je rezervirana za seminar cvjećara profesionalaca pod nazivom „Pogrebna floristika.”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno