Foto: PU vukovarsko-srijemska

Policijska uprava vukovarsko-srijemska upriličila je dodjelu prigodnih zahvala za nesebičnu žrtvu u stvaranju i obrani Domovine 26 stradalih i ranjenih redarstvenika.

Memorijal dvanaest redarstvenika se već tradicionalno svake godine, u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave vukovarsko-srijemske održava u znak sjećanja i poštivanja žrtava tadašnjih hrvatskih redarstvenika, pripadnika Specijalne jedinice policije Vinkovci koji su 2. svibnja 1991. godine primili prve udare u obrani Republike Hrvatske.

“Ova žrtva ne poznaje zaborav, postoji samo sjećanje koje nas obvezuje!”, poručuju pripadnici PU vukovarsko-srijemske, a s tom mišlju, načelnik je osmislio dodjelu prigodnih zahvala policajcima koji su tog kobnog dana ranjeni i stradali.

“I nakon 30 godina, obilježavanjem obljetnice stradavanja redarstvenika, nastojimo dati doprinos i poticaj osnaživanju kulture sjećanja da se povijest i njihova nesebična žrtva nikada ne zaboravi”, rekao je načelnik Policijske uprave Fabijan Kapular. On je, zajedno s umirovljenim načelnikom Stipom Rimcem dodijelio zahvalu za nesebičnu žrtvu u stvaranju i obrani Domovine 26 stradalih i ranjenih policijskih službenika.

Redarstvenicima koji danas nisu prisustvovali ovoj svečanosti, zahvala će naknadno biti uručena na prigodan način. Nakon prigodnih obraćanja, okupljeni su se uputili na polaganje vijenca podno spomenika braniteljima na mjesno groblje u Ivankovo.