Operacija Overlord, 2018. (s hrvatske premijere) / Photo: Blitz film press

Operacija Overlord je film kakav do sad niste vidjeli; zabavan, divlji, napet, prepun akcije, ali i užasa. Odvest će vas na putovanje u kojem nećete znati što slijedi dalje. Ovo je iskustvo koje morate podijeliti s vašim najosjetljivijim prijateljima.

Ne znate što vas čeka…

Oni koji su imali priliku prvi pogledati film ostali su pozitivno iznenađeni:

“Meni je film super! Napet, krvav, odvratan – baš kako treba biti. Krvavo iskustvo, radnja bolesno dobra! Definitivno ću ga pogledati još koji put. Želim drugi, treći, peti dio!” – Lucijano Bajić

“Kao ogroman fan ratnih filmova ostao sam pozitivno iznenađen, jako napet i zanimljiv film. Ni jedna sekunda nije bila dosadna, pravi “gušt” – Marko Vuletić

“Pozitivno iznenađen s obzirom da iz trailera nisam puno shvatio, volim filmove na takvu temu, a ovo je jedan reprezentativan primjer, sve u svemu vrh!” – Ivan Magla

“Strašniji nego sam očekivao”

“Horor fanovi će uživati”

“Odličan posao, oduševljen sam”

“Nisam očekivao ovakvu kombinaciju ratnog filma i horora, odličan je!”

Operacija Overlord, 2018. (s hrvatske premijere) / Photo: Blitz film press

Prvi R-rated film producenta J.J. Abramsa, u kojem se radnja odvija uoči Dana D. Skupina vojnika je poslana u nacistički okupiranu Francusku kako bi dovršili zadnju ratnu misiju. Na terenu otkrivaju nacistički laboratorij koji izvodi groteskne i lude pokuse na lokalnim seljanima. Vojni ih trening nije pripremio za ono što će uslijediti – spašavanje svijeta od još veće prijetnje – borba s postrojbom genetski poboljšanih Super vojnika!

U glavnim ulogama su: Jovan Adepo, Wyatt Russell, Pilou Asbæk, John Magaro i Mathilde Ollivier. Redatelj je Julius Avery, a scenaristi Billy Ray i Mark L. Smith.

“Kako bi pripremili glumce za njihove uloge uvježbanih vojnika, producenti i redatelj zatražili su pomoć bivšeg marinca i narednika Freddieja Joea Farnswortha, koji je postao njihov savjetnik. „Kad snimate ovakav film, onda morate naći zlatnu sredinu između zabavljanja većine gledatelja i zadovoljavanja kriterija vojnih entuzijasta koji će ga možda ići gledati,” rekao je Farnsworth. Bilo je ključno stvoriti taj osjećaj autentičnosti, rekao je Avery. „Stavili smo naše glumce u vojni kamp, zabranili im pristup telefonima, televiziji, svim udobnostima modernog života,” rekao je redatelj.

Operacija Overlord, 2018. (s hrvatske premijere) / Photo: Blitz film press

Unatoč zastrašujućim elementima, Smith očekuje da će gledatelji biti ugodno iznenađeni kad otkriju koliko je zapravo humora u filmu. „Osim akcije i horora, u filmu ima i puno smijeha,“ objasnio je scenarist. “U svaku napetu situaciju unijeli smo humor, kako bi malo ipak smanjili napetost i omogućili gledateljima da odahnu.”

Što se tiče gledatelja koji se boje da će im čudovišta, kaos i nadnaravna znanost iz ovog filma biti previše, Avery za njih ima sljedeće riječi: “Tko god se boji tih specijalnih efekata i čudovišta neka samo izdrži sve do samog kraja, jamčim im da će iz kina izaći s velikim osmijehom na licu.”

Čekanje je završilo jer nam je film od jučer, u distribuciji Blitz filma, stigao u domaća kina.