- Tekst se nastavlja ispod oglasa -
Foto | Dražen Šokčević, Krizmanić Damir-Kriza i obitelj Kernel
Riječki autor i gitarist Goran Vrkić iza sebe nosi čak 40 godina glazbenog iskustva. Izdvojio se svojim autorskim radom kao autor i gitarist grupe Mrtvi kanal koja je djelovala od 1978. do 1983. Autorskim radom se iskazao još kroz bendove Fiume i GO Man 90ih godina. Nakon toga sve ove godine svira cover pjesme pop i rock domaćih i stranih izvođača u raznim projektima kao Rock vremeplov, Hot Stuff, Red Wine i Memphis duet. Goran je ipak napokon krenuo sa svojim autorskim pjesmama koje je snimio u vlastitom kućnom studiju Go Man produkciji i studiju Klaus.
Jedna od pjesma koje je Goran snimio je “Dijagnoza” koja u sebi nosi snažnu poruku i težinu, a ujedno je i snimljena u spomen Goranovom prijatelju Diegu Kernelu, pjevaču grupe Mrtvi kanal koji nažalost više nije s nama.
“Dijagnoza je pjesma koja datira još iz onog vremena, napisana je 1980. godine kao pjesma grupe Mrtvi kanal i kako je nažalost umro naš veliki prijatelj, pjevač Mrtvog kanala, Diego Kernel, odlučili smo ponovno snimiti, u njegov spomen, cover “Dijagnoze”. Kao što pjesma i govori, svi mi imamo “dijagnozu”, zaustavite zemlju, ja hoću da siđem. I zato nam je jako drago što je pjesma ponovo saživjela i da su oni još uvijek tu nekako prisutni kroz pjesmu.” – izjavio je Goran.
Singl “Dijagnoza” je tek početak ove glazbene priče, naime to je singl koji bi se trebao naći na albumu koji bi trebao ugledati svjetlo dana, nadamo se, u skorije vrijeme.
Glazbu potpisuje Goran Vrkić, tekst Diego Kernel, a produkciju i aranžman Goran Vrkić, Klaudio Scrobogna-Klaus i Kirinčić Željko-Kirja. Spot je napravio Drago Sluga-Trip bljuvboy i Goran Vrkić. Arhivske slike je ustupio Krizmanić Damir-Kriza i obitelj Kernel.
“Spot izdaje i podržava Dallas Records, veliko hvala i hvala svim drugima koji su doprinjeli na ovoj pjesmi.” – izjavio je za kraj Goran.