10. siječnja u ranim jutarnjim satima u ugostiteljskom objektu u Županji, tijekom rođendanske proslave došlo je do fizičkog sukoba između tri osobe, što je za posljedicu imalo ozljeđivanje jednog od njih, priopćili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Naime, 26-godišnjak i 20-godišnjak fizički su napali 21-godišnjaka koristeći pritom takozvanu „teleskopsku palicu“ te su udarajući 21-godišnjaka istomu nanijeli ozljede. Ozlijeđenom 21-godišnjaku je u HMP Županja i u OŽB Vinkovci pružena liječnička pomoć. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja kako su 26-godišnjak i 20-godišnjak počinili kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda, zbog čega su nakon ispitivanja uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.

Također javljaju kako je 10. siječnja na autocesti A3, Zagreb-Lipovac, u smjeru kretanja prema Zagrebu, zaustavljen i kontroliran 46-godišnji bugarski državljanin koji je upravljao skupom vozila, teretnim vozilom sa pridodanim priključnim vozilom te je provedenom kontrolom utvrđeno da je sudjelovao u prometu na cestama pod utjecajem alkohola, budući mu je mjernim uređajem utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 1,75 g/kg. Policijski službenici su odmah 46-godišnjaka isključili iz prometa te istomu uručili prekršajni nalog, jer je počinio prekršaj iz članka 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Vozač je u skladu sa odredbama primjenjujućeg Zakona kažnjen novčano i zabranom korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske.