1 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Pad vojnog helikoptera u more kod Zlarina

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Danas je na području kod otoka Zlarina i Zablaća došlo do pada helikoptera Kiowa Warrior OH-58D iz sastava 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom leta koji je započeo u 10.30 sati, izvještavaju svi državni mediji.

Jedan pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, član posade helikoptera Kiowa Warrior poginuo je u padu helikoptera u more. U helikopteru Kiowa Warrior bila su dva člana posade, za drugim članom posade pokrenuta je intenzivna akcija traganja i spašavanja u koju su uključeni helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Obalna straža Hrvatske ratne mornarice kao i operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova te spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik.

“Na prostoru Zablaća i otoka Zlarina u more je iz zasad neutvrđenog razloga došlo do pada vojnog helikoptera s dva člana posade. Odmah su poduzete sve mjere u cilju njihova pronalaska i spašavanja. Jedan pilot je pronađen i nažalost preminuo. U tijeku je potraga za drugim. Naši časnici su s obiteljima pilota kako bi im pružili pomoć i potporu, a i mi ćemo ih posjetiti nakon konferencije. Pružit ćemo im svu moguću pomoć u ovom teškom trenutku”, potvrdio je cijelu priču na konferenciji za medije, koja je upravo u tijeku u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, ministar Damir Krstičević.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno