23 C
Vinkovci
Utorak, 28. svibnja 2024.

Patronažne sestre Doma zdravlja Vinkovci obilježavaju Nacionalni tjedan dojenja

Više od autora

- vl promo-

Već tradicionalno, u tjednu od 1. do 7. listopada svake godine u Republici Hrvatskoj se obilježava Nacionalni tjedan dojenja, a to čine i patronažne sestre Doma zdravlja Vinkovci.

Kako ističe patronažna sestra Željka Ćavar, cilj je upoznati javnost, majke i trudnice o samoj važnosti dojenja, odnosno da dojenje štiti majčino i djetetovo zdravlje na način da se kod majki u kasnijoj dobi sprječavaju različite kronične bolesti, poput dijabetesa, osteoporoze, karcinoma dojke i jajnika, a kod djece preveniraju bolesti poput infekcija dišnih i probavnih puteva, alergija i drugih kroničnih bolesti, kao što je dijabetes u kasnijoj dobi. Organiziraju radionice za majke i trudnice, a danas je održana u ambulanti Kanovci u Vinkovcima. Sutra će, u Andrijaševcima, najavljuje Ćavar, Marija Dejanović održati predavanje o važnosti dojenja i pravilnoj toaleti nosa s početkom u 10 sati, dok će u srijedu Vesna Dakić održati radionicu u ambulanti Cerić u 11 sati.


„Majke i trudnice moći će naučiti sve o pravilnim tehnikama dojenja, o pravilnom korištenju ručnih i električnih izdajalica, naravno i o samom ručnom izdajanju. Isto tako, naučit će koje su poteškoće s dojenjem i kako ih prevladavati. Ujedno će majke s trudnicama moći razmjenjivati vlastita iskustva”, istaknula je Ćavar te savjetovala sve majke da trebaju biti opuštene tijekom dojenja.

„Pozivam majke i trudnice da nam se pridruže na navedenim radionicama. Isto tako, patronažne sestre dostupne su svakog ponedjeljka u ambulanti Kanovci od 11 do 13 sati, stoga nam se slobodno mogu obratiti. Kontakt broj nalazi se na stranici Doma zdravlja za sve daljnje informacije”, poručuje Željka Ćavar.

FOTO: Patronaža Dom zdravlja Vinkovci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno