21 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

Pčelari i Grad Vinkovci donirali 110 teglica meda za korisnike Socijalne samoposluge

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

„Med uzimam za bolesnog sina, ja ne smijem jer sam dijabetičar, inače sam korisnik ove ustanove”, rekla je gospođa koju smo zatekli tijekom primopredaje donacije 110 teglica meda Socijalnoj samoposluzi u Vinkovcima realiziranoj u suradnji županijskog pčelarskog saveza i Grada Vinkovaca.

Uskrs će za više od 3000 korisnika Socijalne samoposluge biti kudikamo podnošljiviji s obzirom na dobre ljude koji se sjete sugrađana u potrebi. Njihova blagdanska košarica mala je u odnosu na većinu koja je zakrčila parkirališta trgovačkih centara ovih dana.

„Naš broj već je prešao 1000 obitelji koje dolaze iz cijele Vukovarsko-srijemske županije i šire. U jednom trenutku taj je broj stagnirao, no s obzirom na povećanje cijena energenata i hrane općenito, sve se više povećava”, istaknula je predsjednica Jelena Božić uz veliko hvala Gradu što je poslužio kao most između onih koji imaju što pružiti i onih koji su u potrebi kao i pčelarima koji su se odazvali u velikom broju sada kada je najpotrebnije jer med je kod njih u Udruzi Mladi protiv gladi za korisnike definitivno luksuz, reći će. Sila i životna nesreća čovjeka prisili potražiti pomoć, kaže ojađena gospođa s početka naše priče koja je ostala bez krova nad glavom nakon što im se u Zagrebačkom bloku urušio stan, a potom još i sin razbolio.

Uspješna suradnja Grada Vinkovaca i Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije traje gotovo dva desetljeća, a temelji se prije svega na sufinanciranju aktivnosti Saveza i poticanju pčelarske proizvodnje.

Najizraženija je kroz Pčelarske dane koji su ove godine po 18. put održani u Vinkovcima. Kako bi manifestaciju podigli na višu razinu odnosno povećali učinke za širu populaciju, posebice za naše sugrađane u potrebi, dogovorena je suradnja.

„Na poziv Grada odazvali smo se u velikom broju za prekrasnu Udrugu mladih koja brine o Socijalnoj samoposluzi. Najbitnije je što nam je Grad Vinkovci nakon pandemije počeo otvarati mnoga vrata prema našim građanima, a mi ćemo uzvratiti svojim radom. Nama nije problem ovu trgovinu uvijek puniti medom”, istaknuo je Ivica Matijević, predsjednik Udruge Nektar.


„Dogovorili smo, osim edukativnog i promotivnog dijela, pripremiti humanitarnu donaciju najpotrebitijima. Oni su prikupili med te smo ga, kao jedan od rezultata Pčelarskih dana, pred Uskrs i poklonili”, kaže gradski pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Niče.

Proizvod je domaći, vrhunski, sa svim vrstama meda dostupnim na našem području jer paša je jako bogata.

„Pčelari živeći u prirodi i u skladu s prirodom uvijek se rado odazovu akcijama humanitarnog karaktera. Ono što nama naše pčelice pruže radost uz nagradu u vidu meda, mi se moramo odužiti za dobiveno iz prirode i našim sugrađanima omogućiti ljepše blagdane”, rekao je predsjednik Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Stanko Čuljak.

Najavio je novu donaciju u suradnji s Gradom Vinkovci uoči Božića čime promoviraju zajedničku suradnju, uz poslovni i socijalno osjetljiv moment.

Građani su, primjećujemo, pripremili i paketiće za djecu što potvrđuje dodatnu empatiju za dječicu kojima je luksuz i uskrsni slatkiš.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno