PDV i ove će godine biti dijelom kulturne manifestacije u gradu Pula kao domaćinu 24. Sa(n)jam knjige u Istri koji se ove godine održava od 29. studenog do 9. prosinca u Domu hrvatskih branitelja (Dobrilina ul., 4). ​PDV će svojom vinilnom ponudom naslova izvođača koje izdajemo, te raznih drugih u našoj distribucijskoj mreži zasigurno razveseliti sve posjetitelje Sajma. Također, u ponudi će se naći veliki izbor knjiga iz kataloga britanskog Active Distribution kao i nekih drugih izdavača. U Puli će se i ove godine u redovitom terminu, na prijelazu iz studenoga u prosinac, održati ova kulturna manifestacija, u hrvatskim, europskim i svjetskim koordinatama prepoznatljiva po načinima predstavljanja knjižnih sadržaja. U jedanaest festivalskih dana Sa(n)jam knjige u Istri okupit će u prostorima povijesne palače Doma branitelja, ali i na drugim formalnim i neformalnim točkama gradskoga tlocrta, više stotina sudionika, autora i promotora, nakladnika i knjižara te tisuće posjetitelja koji čitaju u Istri ili u Istru dođu zato što čitaju.

Sa(n)jam knjige u Istri ove se godine kao programske poveznice drži teme Sloboda. Ta će po sebi velika tema zasigurno dobiti posebnu boju iz regionalnog programa s makedonskim piscima – Makedonija čita, književnosti maloga jezika koja se poput slobode svojom snagom prelila daleko preko rubova vlastitoga zavičaja. U 24. Sa(n)jam knjige u Istri uvest će nas prvi afrički dobitnik Nobelove nagrade za književnost, nestor postkolonijalne književnosti i borac za slobodno društvo, Wole Soyinka. U plejadi naših autora–slobodara slijedi Peter Sloterdijk, znameniti njemački pisac i svjetski utjecajan mislilac.

Od 29. studenog do 9. prosinca u više od 70 programa kretat ćemo se mitskim, književnim, ali i stvarnim zemljama slobode, od Jeruzalema i Visa do Istre – Makedonijom, Nigerijom, Islandom, Njemačkom, Italijom, Austrijom, Norveškom, Izraelom, Španjolskom, Slovenijom i Hrvatskom. Ovogodišnji Sa(n)jam knjige u Istri posvećujemo, već od otvorenja, uspomeni na Predraga Lucića, koji je našu priču povezivao s mnogim svjetovima i koji će i ove godine biti zastupljen u više festivalskih programa.