Nakon koalicijskog sastanka, a zatim i bilateralnog sastanka HDZ-HNS, predsjednik Sabora Gordan Jandroković izvijestio je novinare o dogovoru s HNS-om i izrazio nadu da će se i sindikati koji su u štrajku vratiti za pregovarački stol.

Za komentar dogovora Vlade i HNS-a zamolili smo Peju Nedića, povjerenika Područnog odbora sindikata Vukovarsko-srijemske županije. Ističe kako ni ovaj dogovor Vlade i HNS-a neće prekinuti štrajk.

“Ponuda nije prihvatljiva te je i bezobrazna. Ponavlja se ista priča kao i proteklih 15 dana. Umjesto da Vlada pregovara sa sindikatima, ona pregovara s koalicijskim partnerima i HNS si uzima ovlasti da pregovara u naše ime. Mi želimo da se prvo riješi koeficijent i ne odustajemo od svojih zahtjeva. Kako naši zahtjevi nisu usvojeni štrajk će trajati sve dok se oni ne usvoje.”, rekao nam je Pejo Nedić pozvavši i ostale sindikate javnih službi na solidarnost, odnosno da sačekaju ponudu povećanja osnovice od 6,12 posto koju premjer velikodušno nudi.

Također je rekao da se cirkularni štrajk sigurno nastavlja. Tako nastave sutra neće biti u Brodsko-posavskoj i Požeško-slavonskoj županiji, a u ponedjeljak u Osječko-baranjskoj i Ličko senjskoj županiji.