Pet komada u mreži Osijeka za mlađe kategorije

339

U posljednje vrijeme nebeskoplavim seniorima pozitivan niz nedostaje, ali zato podmladak i škola nogometa niže pobjede. I to kada je na Pampasu onda svi znamo da je još slađe. Riječ je o godištu 2015. koji se ove godine natječe u 1. Nogometnoj ligi SL- Početnici U9, a sve pod palicom dugogodišnjeg trenera za ove kategorije Ivana Ratkića.
Iako se u Školi nogometa polako kockice slažu daleko je to od idealnog a dečki koji marljivo treniraju tri puta tjedno zapravo jako malo i zahtjevaju jer svima im je Cibalija u krvi, a na terenu se to vrlo često i vidi i osjeti. Tako je bilo i danas. Doduše, uvjeti daleko od prosječnih, reklo bi se iznadprosječni za naše standarde jer ipak je to Opus Arena. Prilika je danas bila i obići cjelokupni kompleks i dojam je nadrealan. Trema prisutna kod svih, ali zviždukom sudca na terenu je bilo važno samo jedno, a to je pobjeda. I bila je to želja jer ova ekipa odigrala je gotovo bez greške i u konačnici igru je opravdao i rezultat 4:5. Koliko je ovo važno govori i to kako je Osijeku ovo prvi prvenstveni poraz.
Svoju prvenstvenu utakmicu je danas igrala i ekipa godinu starija, 2014. koja je u istoj ligi za svoje godište. Iako su bili odlični nažalost rezultat nije išao u njihovu korist. Izgubili su 1:0 uz vodstvo trenera Mladena Bartolovića.
I jedni i drugi za ovaj sportski petak zaslužuju jedno veliko bravo. Veliki su to snovi, a veliki je put pred njima. Već u ponedjeljak igraju u Jankovcima na Zeko kupu, a pred njima su ubrzo i drugi turniri.