Vinkovački odvjetnik Davor Ćavar SDP-ova je uzdanica na lokalnim izborima 16. svibnja, a za njegova zamjenika predložen je Županjac Željko Džoić. Kažu teret ovom kraju je troma i spora županijska uprava, a u svom programu dat će naglasak na nedovoljno iskorištene prirodne resurse.

Nezavisni Josip Dabro na predstojećim lokalnim izborima ima podršku županijske organizacije HSS-a, Demokratskog saveza za nacionalnu obnovu (DESNO) Pere Ćorića, Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365 i Matice umirovljenika s kojima je u Šiškovcima potpisao Sporazum o izbornoj suradnji.

Boraveći u Vukovarsko-srijemskoj županiji, HDZ-ovom kandidatu za župana Damiru Dekaniću potporu je osobno dao predsjednik stranke i aktualni premijer Andrej Plenković. Županijska organizacija kreće spremno u još jedne lokalne izbore s Dekanićevom pobjedom u 1. krugu, najavio je predsjednik Mario Banožić na temelju analiza i povratnih informacija s terena. Uvjeren je da će njegov rezultat biti vjetar u leđa kolegama u lokalnim sredinama koje očekuje ulazak u 2. krug. Dekanić navodne brojne odlaske više pripisuje medijskom spinu. Pita, bi li drvlje i kamenje bilo po HDZ-u da su na unutarstranačkim izborima pobijedili ovi drugi. Smatra da ne bi.Nezavisnu utrku za čelno mjesto u županiji predstavio je očekivano i Nikola Kajkić, a kandidatkinja za zamjenicu je Mirjana Semenić-Rutko. Pod sloganom „Rješenja, a ne obećanja“ podršku su mu dali HKS, Suverenisti i MOST.

Novo lice na političkoj pozornici je Vinkovčanka Tatjana Mirić koja je najavila nezavisnu kandidaturu za zamjenicu župana iz redova srpske nacionalne manjine.

Izborni je program predstavio nezavisni Tomislav Panenić. “Mjere koje predlažem su realne i provedive, neke zahtijevaju financijsku disciplinu, a neke samo puno angažmana i pažnje. Spremni smo poduzeti ih odmah nakon izbora jer naši građani i poduzetnici traže brz i odlučan korak prema izvlačenju županije s dna nerazvijenosti“, rekao je.