24 C
Vinkovci
Utorak, 5. srpnja 2022.

Peti film o Indiani Jonesu započet će se snimati iduće godine u Velikoj Britaniji

Više od autora

- vl promo-


Steven Spielberg je potvrdio da će se najnoviji nastavak serijala o Indiani Jonesu početi snimati u Velikoj Britaniji sljedeće godine te da će Harrison Ford ponoviti ulogu čuvenog arheologa-avanturiste u svojoj 76. godini.

Spielberg je to rekao na dodjeli Empire nagrada u Londonu, gdje mu je uručeno priznanje ‘Legenda našeg vremena’.

Prilikom preuzimanja nagrade, Spielberg je otkrio da će se on i ekipa ‘Indiane Jonesa’ vratiti u Veliku Britaniju u travnju iduće godine gdje će započeti snimanje novog nastavka, te se zahvalio britanskim suradnicima na prethodnim projektima.

‘Dolazak u Veliku Britaniju uvijek se isplati s obzirom na veliki broj talenata u ovoj zemlji. Glumci, tehničari, stolari, električari, vozači – svi su mi oni pomogli da pravim filmove i nastavit će kada se vratim u travnju, da upravo ovdje snimam peti dio o Indiani Jonesu’ – rekao je redatelj.

Harison Ford će još jednom ponoviti svoju najčuveniju ulogu, s kojom je debitirao 1981. u ‘Otimačima izgubljenog kovčega’. Premijera petog nastavka planirana je za srpanj 2020. godine, skoro 40 godina poslije prvog filma.

Frank Marshall i Kathleen Kennedy će biti producenti, dok je David Kepp angažiran za pisanje scenarija. Legendarni skladatelj John Williams će i ovoga puta raditi na scoreu.

Franšiza je do sada zaradila oko dvije milijarde dolara. Poslije ‘Otimača izgubljenog kovčega’ uslijedili su ‘Indiana Jones i ukleti hram’ (1984.), ‘Indiana Jones i Posljednji križarski pohod’ (1989.) te ‘Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje’ (2008.). U svim nastavcima Indianu je portretirao Harrison Ford. [Filmonizirani]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno