21 C
Vinkovci
Utorak, 30. svibnja 2023.

Peti singl Gustafa zove se San Pierino

Više od autora

- vl promo-


m_gustafi_san-pierino_peti-singl_ST

Pretprošlog petka, točno na Martinje, dan na koji se slavi tradicionalni pučki običaj simboličnog pretvaranja mošta u mlado vino (tzv. krštenje vina), Gustafi su predstavili San Pierino! Novi singl legendarnih istrijana je zarazno-vesela, melodično-plesna, prava ‘gustafovska’ energetska bomba od pjesme, koja će uskoro postati dio reportoara svih boljih zabava i fešti diljem zemlje! Riječ je o petom singlu s hvaljenog albuma ‘Maneštra’, koji je Gustafe zadržao tamo gdje već godinama jesu i gdje oduvijek i pripadaju – na sam vrh domaće scene.

‘San Pierino je jedina ortodoksnija tex-mex pjesma na albumu, vesele naravi, posvećena San Pierinu, zaštitniku pijanaca, oda raskalašenom, bohemskom životu. Klasičnu tex-mex formu razbija početak s Cashovskom bariton gitarom te kiticama koje preskaču u stiliziranu cubanu. Alen Peruško, stari harmonikaš Gustafa koji je gostovao na ovoj pjesmi, pokazao je da je ostao vrsni harmonikaš, kojeg se ni Flaco Jimenez ne bi postidio.’ – kaže Edi Maružin.

Grupa Gustafi nastala je krajem 1980. godine u malom istarskom gradiću Vodnjanu, a u 35 godina uspješne karijere su objavili deset studijskih albuma, snimili brojne hitove i odsvirali više od 2500 koncerta, na kojima su svojom energijom osvojili publiku gdje god su se pojavili – od Istre i cijele regije, preko većine europskih zemalja, sve do afričke Zelenortske Republike i dalekog Brazila.

GUSTAFI: SAN PIORINO [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno