14 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Petra Očevčić viceprvakinja Europe!

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Prelijepe vijesti stižu iz rumunjskog Piteštija. Sinoćnje finale Europskog prvenstva mlađih kategorija u ju-jitsu, između ostalih, zatvorila je i mlada Petra Očevčić, članica Ju jitsu kluba Vinkovačke rode, u kategoriji U16 -44kg.


Petra Očevčić je na putu do tamo plasirala 2 poluge na ruci predstavnicama Rumunjske dok je Leana Žunić iz Pule pobjedila Švicarku i Slovakinju. Finale je ponudilo zanimljivu borbu u kojoj je, pojašnjavaju iz kluba, Petra lijepo povukla gard, ušla u svoje kombinacije, ponovno zaključala armbar, ali se Leana sjajno obranila skupila nešto bodova. Poslije je brže povukla gard i sweepala Petru koja je do samog kraja tražila put prema pobjedi prekidom.
“Drage naše, svaka vama čast i velike čestitke učinile ste nas ponosnima”, ponosne se Vinkovačke rode.
Spomenut ćemo i kako je Petra bila jedna od najmlađih natjecateljica na ovom EP-u te će se u ovoj dobnoj konkurenciji zadržati još 3 sezone u kojima joj želimo puno velikih sportskih postignuća.
Treneri Domagoj Maslac i Boris Kratofil rade zaista hvalevrijedan posao i svima je jasno kakav dijamant imamo u “kamenu”. “Velike stvari čekaju Petru ako ovako nastavi slušati trenere i vrijedno raditi prema ispunjenju svojih ogromnih potencijala. Čestitamo!”, kažu u klubu.
Preostali natjecateljski dio vinkovačke ekipe bio je malo dekoncentriran u ključnim trenucima, iako je konkurencija bila dobra, imali su dosta grešaka u situacijama koje su baš pokrili u pripremama. Čestitke Noi i Davidu Reljanoviću te Leonu Doliću na nastupima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno