9 C
Vinkovci
Četvrtak, 6. listopada 2022.

Pilot projekt potpore vizualnim umjetnicima

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ministarstvo kulture objavilo je Pilot-projekt Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika
u 2018. godini.

Riječ je o potpori vizualnim umjetnicima u daljnjem profesionalnom razvoju vlastite umjetničke prakse kako bi se dodatno ojačali kvaliteta i vitalnost područja suvremenog vizualnog stvaralaštva. Potporama se želi istaknuti značenje procesa promišljanja usmjerenog na individualni kreativni razvoj, uspostaviti uvjete cjelovitog i kontinuiranog profesionalnog djelovanja umjetnika te osigurati umjetnicima vrijeme i prostor neophodne za istraživanje i stjecanje novih znanja unutar područja njihove umjetničke prakse.

Potpore će se dodjeljivati u dvije kategorije: Potpora stvaranju, produkciji i distribuciji radova iz područja vizualnih umjetnosti te Jednokratna potpora namijenjena sufinanciranju troškova radnog prostora.

Za Pilot-projekt poticanja stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2018. godini u proračunu Ministarstva kulture osigurano je 1,000.000,00 kn.

Prihvatljivi predlagatelji su: -državljani Republike Hrvatske, -vizualni umjetnici koji profesionalno djeluju u jednom od navedenih područja: slikarstvo, kiparstvo, grafika, suvremene umjetničke prakse, -umjetnici koji profesionalno djeluju više od 5 godina

Prijave na Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2018. godini mogu se podnositi na mrežnim stranicama Ministarstva kulture do 20. srpnja 2018. godine.

Sva pitanja vezana uz ovaj poziv mogu se u natječajnom roku postavljati putem e-adrese potpore.vizualnomstvaralastvu@min-kulture.hr.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno