18 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Pjesnički susreti

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Večeras su u Vinkovcima gostovali sudionici ovogodišnjih, 30. Pjesničkih susreta, koji se od 9. do 11 svibnja održavaju u Drenovcima. Tako su večeras svoje pjesme Vinkovčanima čitali Lana Derkač, Đuro Vidmarović, Luko Paljetak i Stanko Krnjić. Središnje književno sijelo počinje sutra u Domu kulture u Drenovcima, na kojem će nastupiti sudionici Susreta, a tom će prilikom biti uručene i nagrade laureatima.

Umjetnički odbor 30. Pjesničkih susreta u Drenovcima dodijeliti će povelju “Visoka žuta žita” Luki Paljetku za sveukupni književni opus i trajni doprinos hrvatskoj književnosti i priznanje “Duhovno hrašće” Davoru Ivankovcu za najbolju objavljenu zbirku između dvaju Susreta.

Svakako treba istaknuti da je Davor Ivankovac rođeni Vinkovčanin. Diplomirao je hrvatski jezik i književnost i knjižničarstvo na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Piše poeziju, prozu i književnu kritiku. Za književnu kritiku nagrađen je Poveljom uspješnosti Julija Benešića 2014. godine, a dobitnik je i nagrade Lapis Histriae 2017. za kratku priču „Ponedjeljak“. Poezija mu je prevedena na nekoliko jezika i zastupljena u nekoliko domaćih i inozemnih panorama i antologija. Trenutno živi u Nuštru, a radi u Vukovaru. Objavio je dvije zbirke poezije, Rezanje magle i Freud na Facebooku. I ovi jubilarni 30. susreti u Drenovcima održavaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Vukovarsko-srijemske županije i Općine Drenovci, a u organizaciji Društva hrvatskih književnika Zagreb i Ogranka slavonsko-baranjsko-srijemskog, te udruge “Duhovno hrašće”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno