Ekipa od 10 članova PK “Orion” proteklog vikenda sudjelovala je na tradicionalnom plivačkom mitingu Zlatni medvjed. Natjecanje je to koje okuplja najbolje hrvatske plivače i plivačice, ali i velika imena europskog svijeta plivanja. Uz domaće nastupili su i plivači i plivačice iz Slovenije, Italije, Češke, Njemačke, Poljske i Estonije.

S obzirom na to da za dva tjedna počinje najveće natjecanje sezone – Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine, ovo je bila zadnja stanica za isplivavanje normi za spomenuto natjecanje, popravak već isplivanih s B normi na A normu ili prilika za plivanje osobnih najboljih vremena. Tako su u prijepodnevnim kvalifikacijama osigurali nastupe u čak 28 A, B ili C finala (5 A finala, 15 B finala i 8 C finala). Redom su plivali svoja najbolja vremena, a u popodnevnim finalima još ih i popravljali. Najuspješniji je bio Marko Jurić sa 6. mjestom na 100 m leđno, Dorian Vugrek sa 7. mjestom na 50 m leđno, 9. mjestom na 100 m leđno i 10. mjestom na 200 m leđno, Marin Svilar s 9. mjestom na 200 m prsno. Do 10. mjesta doplivali su i Laura Matić na 50 m prsno i Matej Pfaf na 200 m leđno.

Ovi, ali i svi ostali rezultati za svaku su pohvalu u ovako iznimno jakoj konkurenciji, pogotovo uzevši u obzir da su to sve postignuća u općoj, odnosno seniorskoj kategoriji, bez obzira kojoj dobnoj kategoriji pripadali plivači i plivačice. Poseban uspjeh na ovome natjecanju ostvarila je mlađa juniorka Iva Čorak koja je isplivala dvije A norme na 100 m leđno i 50 m slobodno te je postala 10. putnik na PH. Marko Jurić ima dvije nove norme na 100 m slobodno i 50 m leptir, a Dorian Vugrek dodao je još limit na 100 m slobodno.

Osim spomenutih natjecali su se i Adela Matošević, Tonka Kovačević, Nikola Ćaleta i Alojzije Ćaleta. Još jedno iznimno uspješno natjecanje je iza Orionovaca, a trenerica Maša Pešec ističe kako na predstojeće PH koje će se održati od 28. srpnja do 1. kolovoza 2019. u Zagrebu idu s najvećim brojem predstavnika u povijesti vinkovačkog plivanja i to u svim dobnim kategorijama od mlađejuniorske i juniorske do mlađeseniorske i seniorske kategorije.

Plivači i plivačice najuspješnijeg vinkovačkog kluba, PK Orion, na predstojećem prvenstvu Hrvatske osim u individualnim disciplinama plivat će i u svim štafetnim utrkama.