Grupa planinara iz Vinkovaca, Iloka, Đurđenovca, i Zagreba odlučila je spojiti ugodno s korisnim, pa su vikend proveli planinareći na Biokovu i gledajući predstavu u Zagvozdu.

Na Biokovo su krenuli petak rano ujutro. Biokovo je jedna od najljepših, najimpozantnijih, ali i najsurovijih hrvatskih planina. Upravo zato ova planina je bila izazov za ovih 11 planinara koji su u tri dana planinarenja obišli vrhove Sv. Jure 1762 m (19.07), Sv. Ilija 1642 m (20.07), te vrhove Motika i Veliki Šibenik 1467 m isti dan, te šećer na kraju Kimet s 1536 m – s čijeg vrha se pruža veličanstven pogled na Kamešnicu i Velež, te Pelješac, Korčulu, Mljet i Lastovo, Ovaj masiv u Splitsko-dalmatinskoj županiji dijeli Jadran od Zagore.
Povodom blagdana Svetog Ilije na vrhu oko kapelice održana je i sveta misa na kojoj je bio prisutan i najpoznatiji hrvatski planinar Stipe Božić. Osim planinarenja ovi vrijedni planinari pogledali su i predstavu u sklopu festivala glumca “Glumci u Zagvozdu”, koji su ove godine 22. po redu, predstava Kerekeš teatra pod nazivom “Svi hitno na hitnu” legendarnih glumaca Ljubomira Kerekeša i Darka Janoša, u ostalim ulogama Jan Kerekeš, Goran Koši i Draško Zidar. Nakon odlične komedije druženje uz obilnu večeru s planinarima, mornaricom, admiralom i glumcima nastavljeno je do dugo u noć.

“Uz veliku pomoć lokalnih vodiča, te vatrogasaca DVD-a Zagvozd i planinarskog društva “Sv. Jure” Zagvozd tri nevjerojatno lijepa dana provedena u tako malom mjestu brzo su prošla. Također zahvale svima, posebno tajniku predsjedniku društva HPD “Sv. Jure” Zagvozd. Tri dana druženja, planinarenja, mora, odlične hrane bili su spoj ugodnog s ugodnim i korisnim. Mislim da ćemo se svi ovoj planini uskoro vratiti i opet vraćati ponovno”, ističe Dragica Šibenik, HPD “Sveti Jure” Zagvozd.