“Original je uvijek bolji od kopije”, slikovito je iz Vukovara poručio predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković uputivši poziv biračima da u drugom krugu lokalnih izbora u Vukovarsko-srijemskoj županiji podrže kandidate HDZ-a, posebice Damira Dekanića za vukovarsko-srijemskog župana i Nikolu Mažara za vukovarskog gradonačelnika.

“Važno je da iduću nedjelju izađemo na izbore i damo povjerenje i Damiru Dekaniću, i Nikoli Mažaru, i Renati Banožić, i Davoru Miličeviću i našim kandidatima u općinama kako bi zajednički nastavili politiku Vlade koja je od 2017. do danas, kada gledamo ukupno, povećala prihode županija, gradova i općina za 84 posto”, naglasio je Plenković.

Prema pisanju portala Press032, istaknuo je kako je najistočnijoj hrvatskoj županiji u mandatu njegove Vlade ugovoreno 3,5 milijarde kuna europskih sredstava, a političkom voljom Vlade, u vrijeme pandemije koronavirusa, osigurano više od 200 milijuna kuna za plaće više od 17.000 vukovarsko-srijemskih radnika. Naglasio je kako je politika HDZ-a u ovoj županiji politika opstanka, uključivosti, razvoja, radnih mjesta i ulaganja.

“Ljudi imajte na umu, orginal je uvijek tisuću puta bolji nego blijede kopije i falsifikati”, poručio je Plenković.

Rekao je i kako je u drugom krugu najvažnije dobiti glas više te da HDZ to može učiniti, a Damir Dekanić i Nikola Mažar mogu dobiti povjerenje većine birača.

Predsjednik vukovarsko-srijemske organizacije HDZ-a, ministar obrane Mario Banožić kazao je kako 28.000 glasova u prvom krugu za Damira Dekanića i više od 2.700 glasova za Nikola Mažaru pokazuje kako je HDZ jak i može odnijeti pobjedu u drugom krugu izbora. “Obavili smo sve potrebne razgovore i osigurali većinu u županijskoj Skupštini”, naveo je Banožić  rekavši kako projekte i program aktualnog gradonačelnika Vukovara Ivana Penave još nitko nije vidio, a sve što je Penava uspio, blatiti je HDZ čiji je donedavno bio član i “trčkarao za svima nama ne bi li ovdje dobio nekakvu podršku”.

Kandidat HDZ-a za vukovarskog gradonačelnik Nikola Mažar ustvrdio je kako su rezultati prvog kruga izbora za gradonačelnika Grada Vukovara u kojem je Penava ostvario 43,80 posto glasova pokazali da većina građana Vukovara nije dala povjerenje Ivanu Penavi koji je, kako je kazao, izgubio većinu i u Gradskom vijeću dok je HDZ, uz nezavisnog Željka Saboa, jedini povećao broj vijećnika. “Sada moramo odlučiti želimo li grad iz kojega se iseljava, grad koji je srušio mostove suradnje sa onima koji najviše pomažu, Županijom i Vladom ili želimo grad suradnje, zajedništva, različitosti i uzajamnog poštovanja”, rekao je Mažar.

Prema riječima kandidata za vukovarsko-srijesmskg župana Damira Dekanića Vukovar je bio klica iz koje je nikla hrvatska država, a sada će biti klica iz koje će izniknuti najsnažnija pobjeda HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U društvu šefa stranke bili su potpredsjednici Ivan Anušić i Oleg Butković te glavni tajnik  Krunoslav Katičić koji su se oko podneva družili na kavi s građanima u središtu Vukovara, navodi portal Press032.