Na međunarodnom natjecanju u plivanju, koje je jučer održano u Beremendu u Mađarskoj, pod nazivom “Szent Istvan Kupa”, natjecali su se klubovi iz Mađarske, Srbije i Hrvatske.

U pratnji trenera Josipa Gajčevića Vinkovački plivački klub sudjelovao je s 26 plivača i plivačica svih uzrasta, koji su osvojili 17 medalja i to 3 zlatne, 10 srebrnih te 4 brončane.

Nika Grlić bila je najbolja na 66 metara slobodno i 66 metara leptir, a Ena Barić na 66 metara leđno, čemu je dodala i brončanu medalju na 66 metara slobodno. Srebrna odličja osvojili su Una Videković, Ivor Rakijašić, Tomo Petrinić, Jan Rakijašić, Luka Gugić, Leon Čugura i Bruno Čorić, dok su brončani bili Patrik Kramaček i Toni Schweizer. Kako su za osvojeno četvrto do šesto mjesto dijeljene diplome u najmlađim kategorijama, članovi VPK i tu su bili uspješni s čak devet diploma. Tomo Petinić zaslužio je dvije, Lara Barić dvije, te po jednu Laura Nikolić, Pia Tolušić, Una Videković, Bruno Čorić i Gabrijel Petričević. Iz kluba čestitaju svima i zahvaljuju na velikom odazivu natjecatelja koji su, kako ističu, pokazali da znaju spojiti sport sa zabavom koje ni ovaj puta nije nedostajalo.