Jučer je u Tuzli održan međunarodni plivački miting “Samir Ćirak-Ćiro 2019”, na kojem je sudjelovao 21 klub s 255 natjecatelja iz BiH, Mađarske, Srbije i Hrvatske. Vinkovački plivački klub, kao njegovatelj dugogodišnjeg sportskog prijateljstva s Plivačkim klubom ZMAJ-ALPAM, organizatorom ovog natjecanja, bio je jedini predstavnik Hrvatske sa svojih 14 najmlađih natjecatelja, koji su sudjelovali u pratnji trenera Zvonimira Pintera. Mladi plivači VPK ovom su prilikom osvojili 3 pehara i 11 medalja od kojih čak 8 zlatnih.

Una Videković osvojila je pehar za memorijalnu trku na 100 metara leptir, pehar za najbolju plivačicu osvojivši 523 boda u kategoriji do 8 godina,  te četiri zlatne i jednu srebrnu medalju. Tomo Pertinić osvojio je pehar za najboljeg plivača po zbroju bodova u četiri discipline osvojivši 751 bod u kategoriji do 10 godina,  te četiri zlatne medalje.  Bronce su osvojili Luka Grgljanić i Jakov Svetić.

U pratnji trenera Josipa Gajčevića, juniorski i mlađe juniorski pogon Vinkovačkog plivačkog kluba, odnosno Nika Brdar, Jan Rakijašić, Lea Brčić, Brigita Vidinović i Domagoj Šego jučer i danas sudjelovao je na velikom i prestižnom natjecanju u Zagrebu, 47. Međunarodnom plivačkom mitingu Mladost 2019. Spomenuti plivači su odradili odlične utrke te su ujedno isplivali dodatnih 6 normi za Prvenstvo Hrvatske koje će se održati u Splitu od 14.-16. prosinca. Izdvajamo  sjajan nastup Nike Brdar koja je bila peta na 100 mješovito u B finalu te je isplivala  dvije mlađeseniorske norme iako je još uvijek juniorka. Odlična je bila i Lea Brčić s devetim mjestom na 200 metara leptir te dvanaestim mjestom u C finalu na 50 metara leptir uz isplivane nove dvije norme. Jan Rakijašić bio je osmi u kategoriji mlađih juniora na 200 metara leptir i deveti na 100 metara mješovito.