3 C
Vinkovci
Petak, 2. prosinca 2022.

Plushie – djetetov novi najbolji prijatelj

Više od autora

- vl promo-Potencijal dosade toliko je velik i važan jer je usko vezan sa stvaralačkim potencijalom u svakom čovjeku. Svoj potencijal je pronašla i Verica Malenica, baka iz Tordinaca koja je svoju unuku htjela iznenaditi za rođendan nekim unikatnim i posebnim poklonom, te je došla na ideju da napravi nešto sa svoje dvije ruke jer je nezaposlena i ima vremena pustiti mašti na volju. Kad bi dosada uvijek rezultirala kreativnošću, svijet bi vjerojatno bio puno ljepše mjesto.

Ideja se rodila, a s njom i maleni zec od konca. Budući da se svima svidjelo, malo je počela istraživati i pronašla je neke nove ideje i tako počela izrađivati različite modele.

“Prvi model sam izradila “iz glave”. Imala sam u glavi ideju, a ruke i mašta su odradile ostalo. Poslije sam ideje i mustre pronalazila na internetu. Ali najviše se vodim osjećajem što mislim da bi se djeci najviše svidjelo”, istaknula je Verica i pojasnila nam kako je počelo sve.

Prvog zeca je izradila prije tri mjeseca. Kad ih je napravila desetak onda je počela s oglašavanjem na društvenim mrežama. “Izrada ovisi o veličini i materijalu. Najveća igračka koju imamo je Wabbit, a njegova izrada traje 2 dana. Little Wabbit je ime našeg najmanjeg modela, a ona bude gotova u pola dana. Imam još i Molly, Mr. Rabbit, Susie, Sleeping Beauty i još puno modela koji čine veselu vunenu družinu”, dodala je. Igračke izrađuje od vune i konca (100% pamuk), koristi plastične oči, til i čipku za haljinice. Kod materijala, najveću razliku radi konac i vuna. S vunom je lakše i brže, s koncem treba raditi pauze svakih pola sata jer se ruke brzo umore.

“Pomažu mi moje dvije kćeri Iva i Antonija. Ja izrađujem igračke, a one se bave slikanjem igračaka, oglašavanjem, prodajom i ostalim tehnikalijama. A najviše mi pomaze moja unuka koja mi je najveći izvor ideja, i zbog koje je sve ovo počelo i mogu reći da smo jedan mali, ali veliki tim”, naglašava Verica. Trenutno imaju račune na društvenim mrežama, Instagramu i Facebook-u, gdje objavljuju slike. Rade na internet stranici na kojoj će njihovi kupci moći odabrati i naručiti svoje nove igračke.

“Poigrali smo se malo s plaćenim oglasima na društvenim stranicama, ali zaključili smo da moramo prvo još malo unaprijediti brand”, ističe. Prodaja ide polako, ali sigurno. Naravno da bi, kao i svi, htjeli da se prodaje više, ali u ovoj fazi su zadovoljni. Posebno jer su svjedočili da povećana aktivnost na društvenim mrežama povećava prodaju. “Cijeli život izrađujem nešto svojim rukama, a to sam prenijela i na svoje kćeri. Inače sam frizerka tako da sam vješta rukama. Izrada igračka je spojila ugodno s korisnim. “Svakako planiramo proširiti posao. Trenutno smo u fazi istraživanja, pratimo uspješnost modela kako bi bolje znali gdje staviti fokus i uložiti više truda”, pojašnjava Verica. Svaki model mogu izraditi po vašoj želji. Možete birati boju igračke, ako želite ime na igračku koju želite nekome pokloniti, a možete im se javiti s nekim novim idejama pa će ih pokušati pretvoriti u igračku. Verica, njene kćeri i unuka poručuju da ih zapratite na njihovim društvenim mrežama i uskoro očekujte i neke nagradne igre.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno