19 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Po prvi put Pripremni kamp mlade Ju-jitsu reprezentacije Hrvatske

Više od autora

- vl promo-

Ju jitsu klub Vinkovačke rode u suradnji s Hrvatskim Ju Jitsu Savezom/Croatian Ju-Jitsu Federation i Hotelom Admiral organizirali su Pripremni kamp mlade Ju-jitsu reprezentacije Hrvatske.

Po prvi se put mlada Ju jitsu reprezentacija okupila na jednom mjestu kako bi se pripremili za JJEU Europsko prvenstvno koje će se ove godine održati u francuskom Verquinu od 09 do 11. ožujka.

„Uspjeli smo kod nas u Vinkovcima okupiti 30-ak najboljih mladih vježbača koji se zapravo pripremaju za predstojeće Europsko prvenstvo u francuskom Verquinu. Predstavnici su ovdje iz čak 8 klubova, a pripreme teku odlično. Počeli smo u utorak, a program je takav da imamo treninge dva puta dnevno te smo odslušali i par predavanja u međuvremenu”, rekao je Miro Erkapić, trener u Ju Jitsu klubu Vinkovačke rode nadodavši kako očekuju jako dobre rezultate.


„Naša dva mlada domaća reprezentativca su Domagoj Begonja i Zvonimir Vid Lasić koji će nastupiti u kategorijama do 73 do 69 kilograma. Zato će nam pomoći i AJP turnir u Sarajevu, jer sutra kad završimo kamp sa zadnjim jutarnjim treningom, idemo na kontrolni turnir u Sarajevu gdje ćemo još malo poraditi na detaljima i vjerujem da ćemo u ožujku u Francuskoj postići velike rezultate”, istaknuo je Erkapić.

Reprezentativac Domagoj Begonja istaknuo je kako je izrazito zadovoljan pripremama. „Ovaj kamp mi je jako puno pomogao u viziji toga što ću raditi na Europskom prvenstvu u Francuskoj”, rekao je te dodao kako u Francuskoj očekuje zlato. Naravno, u planu mu je i osvojiti AJP turnir u Sarajevu.

I zamjenik gradonačelnika Josip Romić ponosan je na Vinkovačke rode. „Prvi put u povijesti Hrvatske osnovan je Kamp za pripremu mladih reprezentativaca Hrvatske. Ovdje će svi najbolji borci u Ju Jitsu imati priliku usavršiti svoje vještine kako bi bili što spremniji za predstojeće Europsko natjecanje”, rekao je Romić.

Vinkovci su grad sporta, a ovo je velika promidžba za grad, poručio je na kraju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno