Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskoga rata Vukovar, u suradnji s Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara, Gradom Vukovarom, PU vukovarsko-srijemskom, suborcima iz PU slavonsko-brodske te članovima obitelji poginulih, danas su se prisjetili 97 poginulih i nestalih policajaca u obrani Vukovara u Domovinskom ratu. Podno spomen obilježja u Županijskoj ulici u Vukovaru položeni su vijenci i upaljene svijeće, a molitvu za sve poginule i nestale policajce izgovorio je gvardijan, župnik Župe svetih Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić. Misa zadušnica služena je u crkvi svetih Filipa i Jakova.

“Okupili smo kako bi odali počast hrvatskim policajcima poginulim u obrani grada heroja Vukovara. Čast nam je i obveza odavati im počast i čuvati od zaborava veliku žrtvu  koju su podnijeli za stvaranje Republike Hrvatske”, istaknuo je ovom prigodom zamjenik predsjednika Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskoga rata Vukovar Mato Dudić.

U Vukovaru je 1991. poginulo ili nestalo 97 policajaca iz cijele Hrvatske, među kojima 42 policajca s područja današnje PU vukovarsko-srijemske. Spomen obilježje u Županijskoj ulici u Vukovaru, ispred zgrade Općinskog i Županijskog suda, u kojoj je tijekom Domovinskog rata bio ratni stožer Policijske uprave Vukovar 1991., jedino je skupno obilježje koje svjedoči o žrtvi policajaca RH u obrani Vukovara tijekom Domovinskoga rata.