14 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Počeo 4. Vinkovački orguljaški festival – Organum Ciabalae

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Od 1. do 9. rujna, Matica hrvatska Vinkovci, Hrvatska kulturna zajednica iz Švicarske, Hrvatska matica iseljenika – Podružnica Vukovar i Matica hrvatska Vukovar organiziraju 4. Vinkovački orguljaški festival – Organum Cibalae.

Festival je otvorio večerašnji koncert u crkvi Sv. Nikole biskupa u Vinkovcima, a nastupili su poznati orguljaš Ivan Matarić i mlada sopranistica Marija Jurić.

Program se nastavlja u četvrtak, 6. rujna, u Otoku. U crkvi Sv. Antuna Padovanskog, s početkom u 19 sati, bit će služena misa uz pjevanje Crkvenog pjevačkog zbora Sv. Cecilija Vinkovci, orguljašica i voditeljica Dubravka Vukovarac, a u 20:00 sati koncert će održati orguljaši Dragan Trajer i Jan Antun Valenćik.

Festival završava u nedjelju, 9. rujna u Vukovaru. U crkvi Sv. Filipa i Jakova, s početkom u 19:30 sati, bit će održan koncert u okviru obilježavanja 150 obljetnice dolaska Milosrdnih sestara sv. Križa u Đakovo. Koncert će održati: sestra Svjetlana Paljušević, orgulje, sestra Josipa Pavla Jakić, bisernica i orgulje, sestra Mirela Štraub, orgulje, Ana Glasnović, orgulje, Manda Sviben, sopran, Mislav Sviben, harmonika, Mateja Šarlija, flauta, Pedro Ribeira Rodrigues, gitara i zbor Milosrdnih sestara sv. Križa.

I ove godine u program VOF-a uvrštena je radionica za crkvene orguljaše i orguljašice. Tijekom dopodneva u crkvi Sv. Vinka Pallottija u Vinkovcima radionicu je održao prof. Ivan Matarić.

Vinkovački orguljaški festival, ističu organizatori, plod je dugogodišnje suradnje Hrvatske kulturne zajednice u Švicarskoj, Hrvatske matice iseljenika – Podružnice Vukovar i Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima, a pokrenut je na ustrajni poticaj i svesrdnu pomoć prof. Ivana Matarića sa željom predočavanja čarobnog bogatstva i raskoši zvuka orgulja.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno