U organizaciji Vinkovačkog plivačkog kluba, danas je započeo peti po redu međunarodni miting u plivanju “Sova kup” u spomen na predsjednika VPK, trenera i velikog čovjeka Zlatka Markasovića-Sovu.

Uvodnima riječima prisutnima se obratio Tomislav Šarić, predsjednik VPK, koji je poželio dobrodošlicu svim natjecateljima i natjecanje otvorio minutom šutnje u znak sjećanja i poštovanja na Sovu. “Želim vam svima puno sportskog uspjeha i sjajnih rezultata“, poručio je Šarić.

Natjecanje je okupilo 244 plivača i plivačica iz 17 klubova iz Hrvatske, Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Plivat će se u 11 disciplina i u 4 kategorije, a bit će održana i revijalna utrka na 100 m prsno, Zlatko Markasović Sova.

Uspjeh natjecateljicama je poželjela i Mia Bošnjak Kobaš iz Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca te Andrea Vinković, pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti, koja je ovom prigodom istaknula:

“Peta godina itekako je pokazala koliko je velik značaj ove manifestacije, osobito kada imamo na umu da se održava u spomen Zlatka Markasovića, čovjeka koji je puno toga dao klubu i koji je omogućio da naš Vinkovački plivački klub zasluženo osvaja brojne rezultate i postane ponos našeg grada. Ne želim vam samo dobre rezultate, nego i nova poznanstva i nova prijateljstva“, rekla je Vinković.