28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

Počeo projekt izgradnje dječjeg vrtića u Komletincima

Više od autora

- vl promo-

Jedan od gradova koji izdvajaju najviše financijskih sredstava za pronatalitetnu politiku je Grad Otok. To uključuje brojne pomoći roditeljima s malom djecom predškolskog i školskog uzrasta, ali i sufinanciranje rada dječjeg vrtića.

Zbog sve više zahtjeva i potreba za smještajem djece u vrtić pokrenuo je projekt izgradnje dječjeg vrtića u naselju Komletinci, kao područni vrtić Dječjeg vrtića Pupoljak Otok, saznajemo putem službenih stranica Grada Otoka.

Lokacija starog vodocrpilišta u Komletincima nije u upotrebi duže vrijeme, a zbog izgradnje vrtića Grad je financirao njezino zatvaranje. Spomenuta lokacija je u vlasništvu Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, a Otok je pokrenuo postupak otkupa navedene čestice, izvijestili su.

Napominju kako je kroz sam projekt planirana izgradnja i opremanje dječjeg vrtića s nekoliko vrtićkih i jasličkih skupina, izgradnja i opremanje dječjeg igrališta kao i uređenje okoliša. Isto tako, projekt planiraju prijaviti na poziv Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih za osiguravanje infrastrukturnih uvjeta za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Više informacija dostupno je na službenim stranicama Grada Otoka!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno