Foto: RTL

Nagradu od pet tisuća kuna ovoga tjedna bi u popularnom kulinarskom showu “Večera za pet na selu” mogao osvojiti netko iz Vinkovaca ili okolice. Vinkovački tjedan, kako su ga nazvali producenti ove emisije, otvorila je jučer Janja Ređep iz Mirkovaca, a svoje kulinarsko umijeće večeras će pokazati lapovački župnik Ladislav Dort.

Petero kandidata u “Večeri za 5 na selu” u ovih pet dana pokazat će svoje vještine kuhanja i primanja gostiju, a sve kako bi dokazali da su upravo oni najbolji domaćini u Vinkovcima i okolici. Tko uspije u tom naumu osvojit će nagradu od 5000 kuna, no i ostali kandidati neće ostati razočarani jer će, osim dobre zabave, pjesme i ukusnih slavonskih delicija, svatko dobiti i utješnu nagradu od 1000 kuna.

Show se preselio u grad na Bosutu i njegovu prelijepu okolicu, a dobili smo priliku uživati u jelima i slasticama 60-godišnje slastičarke Janje Ređep iz Mirkovaca, 37-godišnjeg svećenika Ladislava Dorta, 22-godišnje odjevne tehničarke Kate Ilišević iz Štitara koja sa zaručnikom živi u Otoku te 27-godišnjeg konobara Domagoja Pavličića iz Vinkovaca.

Tjedan je otvorila domaćica Janja, slavonska snaša koja je po struci slastičarka, a koja je simpatije osvojila svojim desertom. Janja je odradila uistinu sjajan posao – bila je srdačna domaćica koja je priredila pravu šokačku gozbu i zaradila izvrsne ocjene te dobila čak tri desetke. Hoće li to danas uspjeti Ladislavu, župniku Župe Srca Isusovog na Lapovcima, možete pogledati u današnjoj epizodi od 20 sati na RTL-u.

Kritike me ne diraju previše jer sam naučio živjeti s time. Bitno je tko govori, a ne što se govori”, rekao je Ladislav dodavši kako se nada da će njegovi bližnji biti zadovoljni nastupom u emisiji. “Većina će biti oduševljena, a neki će imati i na to prigovor, kao i na sve u životu“, dodaje.

Spomenimo još kako kandidati nisu pričali o tome tko se čime bavi, pa će biti zanimljivo vidjeti reakcije kada doznaju da je večerašnji domaćin upravo svećenik.