2 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

Počinje Dječji tjedan!

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Prvi puni tjedan u mjesecu listopadu već tradicionalno je rezerviran za Dječji tjedan koji se održava pod motom Ljubav djeci prije svega. Ove godine od 2. do 8. listopada mali Vinkovčani i Vinkovčanke će, uz dobru zabavu i druženje, na kratko postati kreativci, krojači, kemičari i umjetnici.

Kako kaže predsjednica Društva Naša djeca Vinkovci, Helena Crnjak, sve počinje u utorak u 10 sati radionicom ‘Muzejske priče i jedna njuška’ koja mališane čeka u Gradskom muzeju Vinkovci.

U srijedu su dvije radionice: ‘Mali kemičari’ u prostorima Konjičkog kluba Satir s početkom u 10 sati te ‘Nenasilno rješavanje sukoba’ koja u 18 sati počinje u prostorima gradske knjižnice, a namijenjena je roditeljima.

‘Vještine šivanja’ bit će održane u petak u 18 sati, dok u subotu u 10 sati počinje bojanje igrališta na Trgu Josipa Runjanina.„Svi znamo da današnje vrijeme nosi izazov Interneta, djeca previše provode vremena uz tehnologiju i društvene mreže pa je ove godine Dječji tjedan posebno posvećen i Europskoj godini vještina. Zato smo osmislili neke radionice s ciljem poticanja vještina, ‘Vještine šivanja’ i ‘Nenasilno rješavanje sukoba’”, pojašnjava Crnjak.

Podsjeća i kako su sve radionice potpuno besplatne, ali i kako su sve aktivnosti Dječjeg tjedna na volonterskoj bazi u koju je uloženo jako puno sati i angažmana.

Poduzeće Vinka za sve sudionike osigurala je zdrave i domaće jabuke.

Prijave moguće na Facebook stranici Društvo Naša djeca Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno