Predstavnici Gradskog kazališta „Joza Ivakić” Vinkovci, Novosti.hr, Grada Vinkovaca i Plave Vinkovačke televizije sastali su se danas na radnom organizacijskom sastanku kako bi prezentirali dosad napravljeno po pitanju nagrade “Joza” koja će se dodjeljivati za najbolju gostujuću predstavu, najbolju predstavu u produkciji GK „Joza Ivakić” Vinkovci kao i za najbolju glumicu i glumca u produkciji vinkovačkog kazališta.

Glasanje će se odvijati putem kupona kojeg će svatko dobiti prilikom kupnje ulaznice na blagajni kazališta. Tako će se prema ocjenama kazalište publike birati pobjednici u navedenim kategorijama, a glasački kuponi ubacivat će se nakon predstava u glasačke kutije koje se nalaze u predvorju kazališta. U sljedeći petak i subotu na rasporedu je i prva predstava nakon koje će gledatelji moći dati svoje prve glasove za ovu nagradu, a riječ je o predstavi Gospođice Julije.

Nagrada “Joza” cjelogodišnja je priča u kojoj će gledatelji moći izabrati najbolju domaću i najbolju gostujuću predstavu kao i najbolje glumce u domaćim predstavama, a ravnatelj vinkovačkog kazališta Zdenko Rečić istaknuo je kako u ovoj godini očekuje do 30 domaćih izvedbi u produkciji Gradskog kazališta „Joza Ivakić” Vinkovci, a gostujuća kazališta trebali bi uprizoriti 50-ak predstava.

Prema trenutnim mjerama dopušteno je oko 30 gledatelja, a ravnatelj Rečić nada se što većem broju kazalište publike u nadolazećim vremenima. Što se tiče spomenute nagrade Rečić smatra kako će u svemu tome mediji odigrati veliku ulogu. „Neosporno, ova priča bez vas medija ne bila ista. Mislim da je ovo jedna dobra zajednička priča uz podršku Grada Vinkovaca i naših vinkovačkih medija, a to su Plava Vinkovačka televizija i medijska kuća Novosti”, izjavio je Rečić.

U organizaciji nagrade “Joza” veliku ulogu ima i Grad Vinkovci. „S obzirom na epidemiju i sve što nas je zadesilo, Gradsko kazalište pokazalo je iznimne rezultate i drago mi je da su ambiciozno nastavili i u ovoj godini nadajući se kako će, epidemiološki, biti puno bolja”, poručila je Marija Liščić Drmić pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam.