26 C
Vinkovci
Nedjelja, 23. lipnja 2024.

Pod geslom „Glas rođenih za život nerođenih“ Hod za život i u Vinkovcima

Više od autora

Hod za život bit će podržan u 15 gradova, od 11. svibnja do 7. rujna pod geslom „Glas rođenih za život nerođenih“, a kojemu su se i ove godine priključili Vinkovci.

U Osijeku će biti 11. svibnja, u Vinkovcima i Zagrebu 18. svibnja, u Kinu i Zadru 1. lipnja, Opuzenu (Ploče i Metković) 8. lipnja, kao i u Sinju i Varaždinu, u Sisku 15. lipnja, Splitu, 16., Imotskom 26., a u Slavonskom Brodu i Rijeci 7. rujna.

„Svi mi hodamo potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem. Mi koji živimo u demokraciji imamo obavezu boriti se za poštivanje prava na život svakog čovjeka. Dužnost nam je biti glas onih koji se ne čuju / koji glasa nemaju”, istaknuli su organizatori.Očekuju zakon koji štiti pravo na život nerođenog djeteta poštujući najnovije znanstvene spoznaje. Isto tako, naglašavaju važnost prava na priziv savjesti naših liječnika, medicinskog osoblja i farmaceuta, kao temeljnog ljudskog prava, zajamčenog Općom deklaracijom o ljudskim pravima.

„Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako je dijete željeno od nekoga. Zato zagovaramo nultu toleranciju prema nasilju nad nerođenom djecom”, poručuju.

Povezani članci

Posljednje objavljeno