U središtu Vinkovaca Sigurna kuća Vukovarsko – srijemske županije postavila je svoj štand na kojem su se dijelili edukativni letci o psihosocijalnoj podršci i pravnim informacijama i savjetima žrtvama obiteljskog nasilja.

“Ovdje smo povodom dana Grada vinkovaca kako bi informirali građane o radu Sigurne kuće Vukovarsko – srijemske županije te da građane upoznamo kako Sigurna kuća VSŽ u suradnji s Gradom Vinkovci provodi pravnu pomoć i psihološko savjetovanje za žrtve obiteljskog nasilja.”, rekla nam je Vjekoslava Glušac, socijalna radnica u Sigurnoj kući.

Sigurna kuća Vukovarsko-srijemske županije otvorena je u srpnju 2008. godine u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom kao rezultat napora da se žrtvama rodno uvjetovanog nasilja pruži egzistencijalna zaštita i psihosocijalna podrška.

Uz osiguravanje smještaja ženama žrtvama obiteljskog nasilja i njihovoj djeci unutar Sigurne kuće, stručni tim kojeg čine socijalna radnica, psihologinja i sociologinja pružaju psihosocijalnu podršku, dok naš pravni tim pruža potrebne pravne informacije i savjete.

Sigurna kuća pruža smještaj za ukupno dvanaest žena i osmero djece i primaju osobe s područja čitave Hrvatske. Kuća je odlično opremljena i vrhunski osigurana što uvelike doprinosi osjećaju sigurnosti korisnica.