DVD Nuštar nastavlja s aktivnim radom i ulaganjem u znanje i budućnost. Tako su početkom ožujka operativni članovi DVD-a Nuštar započeli s vježbama i edukacijom kako bi imali što spremniji operativni kadar.

Dio članova je u procesu školovanja za vatrogasne dočasnike, dočasnike 1. Klase, odnosno časnike i časnike 1. Klase, a jedna od planiranih vježbi održana je i jučer poslijepodne.

U okviru obilježavanja Mjeseca zaštite od požara, naime, odrađena je pokazna vježba “Požar na reciklažnom dvorištu”. Cilj vježbe je provjera i uvježbavanje operativnih članova DVD-a Nuštar, odnosno razvoj preventivne zaštite područja općine Nuštar.

“Na vježbi je sudjelovalo 15-ak operativnih članova DVD-a s 3 vozila odnosno sa zapovjednim i navalnim vozilom te autocisternom. Gašenju požara se pristupilo s dva mlaza, a s trećim mlazom smo štitili objekt u kojem se skladišti otpad koji je posebno opasan za okoliš i kontejnere koji se nalaze u neposrednoj blizini objekta”, ističe Mirko Ružić, zapovjednik DVD-a Nuštar.

Ružić ovom prilikom podsjeća i na to kako je od 1. svibnja do 31. listopada, zbog povećane opasnosti za nastajanje i brzo širenje požara, zabranjeno svako paljenje vatre na otvorenome, upotreba pirotehničkih sredstava kao i sve druge radnje koje mogu dovesti do nastajanja požara, a time ugrožavanjem ljudi i imovine i velikih materijalnih šteta.

“Dolaskom proljeća i lijepog vremena, počela je sezona čišćenja poljoprivrednih i drugih površina, poput vrtova i okućnica, pri čemu građani spaljuju biljni i drugi gorivi otpad na otvorenom prostoru, čime se povećava opasnost od nekontroliranog širenja požara na otvorenom. Zato i ovom prilikom apeliram na građane da budu odgovorni i poštuju ovu zabranu”, ističe Ružić.