13 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

“Pokladno jahanje” na 23. Dječjem karnevalskom korzu u Opatiji

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Ovogodišnju povorku 22. Vinkovačkog karnevala predvoditi će najuspšenija karnevalska skupina iz prošle godine, odnosno mališani Kulturnog centra Gatalinka Vinkovci, koji su pobjedu zaslužili se s “Pokladnim jahanjem”, starim običajem čuvanja granice na Savi, koji su prikazali uz poruku “Čuvajmo naše granice”.

Gatalinka Vinkovce predstavlja i na današnjem, 23. Dječjem karnevalskom korzu u Opatiji, koji je upravo u tijeku i na kojem sudjeluju skupine iz cijele Hrvatske. “Mališani, njih 25, na put je krenulo jučer, a iz Opatije se vraćaju večeras. Kako kažu, vjeruju da će Vinkovce dostojno predstaviti, ali i da će se dobro zabaviti.

Inače, ove godine karneval u Opatiji traje čak sedam tjedana. Duga tradicija nalaže da isti započinje na blagdan Sv. Antona, 17. siječnja, kada je službeno ključeve grada preuzeo “Pusni gradonačelnik”. Najveselije je ipak danas, kada će kroz glavnu opatijsku ulicu proći mnoštvo malenih maski, uz vesela dječja lica i smijeh. Svi posjetitelji 23. Dječjeg karnevalskog korza u Opatiji mogu tako vidjeti koliko je truda, mašte, kreativnosti i energije sažeto u toj povorci, te kakve su maske pripremili mališani iz raznih krajeva Hrvatske.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno