18 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Poklon bonovi povodom blagdana za djecu iz udomiteljskih obitelji

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Grad Vinkovci podržava i promovira udomiteljstvo te od prošle godine udomljenoj djeci priprema prigodne darove povodom božićnih i novogodišnjih blagdana. Zbog epidemije koja onemogućuje susret i druženje s djecom i njihovim udomiteljima, ove se godine najsigurnijom opcijom procijenjuje podjela poklon bonova. 

Pripremljeni su poklon bonovi za 32 djece udomljene na području grada Vinkovaca od onih najmlađih rođenih tijekom ove godine do najstarijih 2003. godište. Mogu se realizirati u dućanima bebi i dječje opreme te trgovinama igračkama kada je riječ o najmlađima odnosno prodavaonicama odjeće i sportske opreme za one starije. Poklon bonovi su pripremljeni na način da se vodilo računa o dječjoj dobi i spolu pa u gradskoj kući vjeruju da će ih na ovaj način prigodno razveseliti, rekla je pročelnica Andrea Vinković.

Svi udomitelji će, uz poštivanje Zakona o zaštiti osobnih podataka, putem Centra za socijalnu skrb  biti obaviješteni o preuzimanju poklon bonova u prostorijama Upravnog odjela društvenih djelatnosti.

Inače, unazad nekoliko godina,  UNICEF s partnerima provodi kampanju za promicanje udomiteljstva. Cilj je osvijestiti građane o važnosti odrastanja djece u obitelji i potaknuti ih na odluku o udomiteljstvu.

Grad Vinkovci priključio se kampanji potaknut prošlogodišnjim susretom gradonačelnika Ivana Bosančića s nekima od vinkovačkih udomitelja. Tom prilikom, obitelji su približile gradonačelniku i gradskoj upravi sam čin udomiteljstva kao i probleme s kojima se susreću. Tako je, između ostalog, svoj doprinos promicanju udomiteljstva Grad dao i kroz Odluku o socijalnoj skrbi prema kojoj u potpunosti financira boravak udomljene djece u Dječjem vrtiću Vinkovci, ali i vrtićima drugih osnivača – fizičkih osoba i vjerskih zajednica. Na taj su način udomljena djeca od najranije dobi uključena u programe predškolskog odgoja i obrazovanja.

Odrastanje u toplini obiteljskog doma uz osjećaj pripadnosti je neprocjenjiva, osobito u ovo blagdansko vrijeme. Ništa ne može zamijeniti obitelj i odrastanje okruženo ljubavlju, poručuju iz gradske uprave.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno