Kako izvješćuju iz PU vukovarsko – srijemske tijekom jučerašnjeg dana zabilježene su dvije provale u osobne automobile.

U Bogdanovcima je razbijeno staklo na osobnom vozilu 61-godišnjaka, „Opel Astri“ vukovarskih registracijskih oznaka, koja se nalazila parkirana u ulici B. Jelačića. U Tordincima je, pak, provaljeno u osobni automobil kojeg koristi 54-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine- „Renault Traffic“ bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka- koji se nalazio parkiran u neposrednoj blizini mjesnog groblja.

U oba slučaja, provalnik je otuđio novčanik, a materijalna šteta iznosi nekoliko stotina kuna u prvom te više tisuća kuna u drugom slučaju. Nekoliko tisuća kuna otuđeno je iz obiteljske kuće 52-godišnjaka u Bogdanovcima, u ulici B. J. Jelačića. Krađa se dogodila jučer, 21. kolovoza.

Između 1. i 14. kolovoza nepoznata osoba pokosila je nasad od nekoliko tisuća sadnica breskve na poljoprivrednoj površini „Bergeeld“ kod Jarmine. Vlasniku, 37-godišnjaku iz Jarmine, pričinjena je šteta od više desetaka tisuća kuna.

Stanje u prometu

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježene su dvije prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci) i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

Jučer, 21. kolovoza, oko 20 sati, 47-godišnjak iz Županje, upravljao je osobnim automobilom „VW Golf“ županjskih registracijskih oznaka krećući se cestom Županja-Štitar, u smjeru Štitara.

Nakon izlaska iz naselja „Šlajs“, 47-godišnjak je, uslijed neprilagođene brzine kretanja, udario biciklistkinju, 19-godišnjakinju iz Štitara, koja se kretala istom prometnom trakom.

U prometnoj nesreći 19-godišnjakinja je zadobila teže tjelesne ozlijede opasne po život, a hospitalizirana je u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.