11 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. ožujka 2024.

Pokradeni za 1300 i 1000 eura internetskom kupnjom

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Vukovarsko-srijemskoj policiji su jučer, 15. ožujka, prijavljene dvije prijevare prilikom kupnje i prodaje putem interneta

Naime, 29-godišnjak s područja Grada Iloka podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja koji mu nije dostavio optički ciljnik za pušku, za koji je 5. ožujka internet bankarstvom uplatio iznos od 1.300 eura.

Prevaren je i 19-godišnjak s područja Općine Bošnjaci koji je poznaniku ustupio podatke svoje bankovne kartice kako bi dobio uplatu novca za prodaju auto radija koju je dogovorio preko društvene mreže, izvijestila je PU vukovarsko-srijemska.

Počinitelj je putem društvene mreže poznaniku poslao obrazac za slanje paketa preko dostavne službe u koji je potom unio podatke s bankovne kartice 19-godišnjaka, nakon čega mu je s bankovnog računa isplaćeno 1.000 eura.


Policija provodi kriminalistička istraživanja u cilju otkrivanja počinitelja protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznene prijave za kazneno djelo „Prijevara“.

Ponovno upozoravamo građane da online kupnje obavljaju kod provjerenih online trgovina i kad god je moguće odaberu plaćanje pouzećem te da ne ustupaju neovlaštenim osobama svoje osobne podatke i podatke s bankovne kartice, naročito da ne otkrivaju broj svoje kreditne kartice ni CVV/CVC broj, ističu u PU VS.

Pogledajte kako zaštititi vlastite osobne, financijske i poslovne podatke na MUP TV   YouTube kanalu.

FOTO: ILUSTRACIJA/PU VS

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno