16 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

Polaganjem vijenaca hrvatskim velikanima započeli 28. Dani Josipa i Ivana Kozarca

Više od autora

- vl promo-

Polaganjem vijenaca na grobove naših velikana, Josipa i Ivana Kozarca, Matije Antuna Reljkovića te Miroslava Slavka Mađera, započinje trodnevna 28. po redu književno-znansvtvena manifestacija Dani Josipa i Ivana Kozarca. 

Vijence su danas položili predstavnici Slavonske naklade “Privlačica”, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vinkovaca te Hrvatskih šuma Vinkovci.

“Od svog samog osnutka, unazad 28 godina, na najbolji način se vrednuje njihov doprinos koji su dali kroz stvaranje hrvatske književnosti”, poručio je zamjenik gradonačelnika Josip Romić, dodavši kako je to i velika stvar za Vinkovce jer su Josip i Ivan Kozarac te Matija Antun Reljković obilježili književnu povijest našeg grada.

“Sva tri književnika su nam jako važna, međutim Josip Kozarac je naš kolega šumar i u zadnjih 150 godina jedan je od značajnihih šumara. Radio je u šumarijama koje i danas postoje, a u svojoj knjizi “Slavonske šume” je u principu prvi objasnio postulate obnove nizinskih šuma hrasta lužnjaka”, riječi su Ljerke Dekanić, predstavnice Hrvatskih šuma i Šumarskog društva ogranak Vinkovci.


28. Dani Josipa i Ivana Kozarca traju do petka, 28. listopada kada će u 12 sati u Gradskoj vijećnici biti dodijeljena književna nagrada “Josip i Ivan Kozarac”.

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno