Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske danas javljaju da je na graničnom prijelazu Tovarnik, u noći 2. listopada, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontroliran osobni automobil marke Ford vukovarskih registracijskih oznaka.

Putnik u vozilu, 18-godišnjak iz Vukovara, na sebi je imao istaknut odjevni predmet s ćirilićnim natpisom neprimjerenog sadržaja. Odjevni predmet je oduzet, a protiv 18-godišnjaka podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 5 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U noći S 1. na 2. listopada provaljeno je u prostorije nogometnog kluba u Bršadinu, u ulici Đ. Mitrovića. Otuđeni su različiti predmeti ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Novac i nakit otuđeni su i iz dvije obiteljske kuće u Markušici, u ulici Save Popovića i Pere Cara. Krađe su se dogodile 1. listopada u poslijepodnevnim satima. Materijalna šteta u obje krađe iznosi po nekoliko tisuća kuna.

Policijska ophodnja je jučer oko 21,20 sati na parkiralištu u Savskoj ulici u Županji zamijetila osobno vozilo marke VW Passat županjskih registracijskih oznaka, i dvije osobe u vozilu. Prilikom legitimiranja osoba, 21-godišnjaka i 19-godišnjaka iz Bošnjaka, osobe su dragovoljno predale plicijskim službenicima oko 10 grama opojne droge tipa marihuana.

U policijskoj postaji provedeno je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 19-godišnjakom i utvrđeni prekršaji sukladno čl.3. st. 1 Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Droga je izuzeta, a protiv 21-godišnjak i 19-godišnjaka slijede optužni prijedlozi.